Amerikai utazási irodákban valóságban megtörtént párbeszédek.

 1. Arra kért az utas, hogy a repülőn a folyosó melletti ülésre foglaljak helyet, mert az ablaknál szétfújja a szél a frizuráját.
 2. Egy nő bejött és közölte, hogy Cape Townba (Fokváros) akar repülni. Elkezdtem magyarázni neki, hogy milyen hosszú az út és hogy az útlevelét ne felejtse otthon, de ő félbeszakitott: Nem akarom magát kinevetni, de Cape Town Massachussettsben van! Én sem akartam őt lejáratni, úgyhogy nyugodtan ezt válaszoltam: Cape Code Massachussettsben található, de Cape Town Afrikában van. Válasz nem volt.
 3. Telefonált egy felháborodott utas, aki a floridai Orlandoba szervezett nyaralásával elégedetlen volt. Amiatt reklamált, hogy a szobája nem az óceánra nézett. Megpróbáltam neki elmagyarázni, hogy ez lehetetlen kérés lett volna, hiszen Orlando a szárazföld közepén fekszik. Mire ezt felelte: Ne hazudjon nekem! Megnéztem a térképen, Florida nagyon keskeny állam!
 4. Egy pasas érdeklődött nálam: Angliát lehet Kanadából látni? Azt feleltem, hogy: Nem. Erre közölte: De hiszen annyira közel vannak a térképen!
 5. Telefonált egy pasas és megkérdezte, hogy meg tudnám-e szervezni az autóbérlését Dallasban. Amikor megnéztem a repülőjegy rendelését feltünt, hogy mindössze 1 órát fog átszállással tölteni Dallasban. Megkérdeztem, hogy minek neki autó, mire ezt felelte: Azt hallottam, hogy a dallasi reptér nagyon nagy, és kell egy kocsi, hogy időt takarítsak meg az átszállással!
 6. Egy nagyon kedves nő telefonált. Azt akarta megtudni, hogy ha 8.20-kor indul Detroitból a gépe, akkor hogyan lehetséges hogy már 8.33-kor Chicagoba érkezik. Megpróbáltam elmagyarázni neki a Michigan és Illinois államok közötti időzóna eltérést, de nem értette. Végül kínomban azt mondtam neki, hogy ez egy rendkivül gyors géptípus - és még el is hitte!
 7. Egy nő telefonált: Szeretném megtudni, hogy a légitársaságok az utasok külső tulajdonságai alapján azonosítják-e a csomagokat? Erről nem tudok, de hogy merült fel ez a kérdés? Amikor becsekkoltam ráragasztották a csomagomra, hogy "FAT" (kövér), s én valóban elég nagy darab vagyok. Tehát biztosan van valami összefüggés! Alig bírtam visszatartani a röhögésem, de sikerült elmagyaráznom, hogy a kaliforniai Fresno városának egyezményes jele a FAT, és a légitársaság az érkezési helyet jelölte meg a bőröndön.
 8. Az ügyfél telefonon érdeklődött egy hawaii túra felöl. Miután megbeszéltük az útiköltséget megkérdezte: Nem lenne olcsóbb ha Kaliforniáig repülnék, onnét pedig vonattal mennék tovább Hawaiira?
 9. Egy férfi telefonált: Hogy ismerem fel a repülőt, amire fel kell szállnom?Megkérdeztem mit ért ez alatt, ezt felelte: Azt mondták, hogy a járat száma 823, de egyik gépre sincs ilyen szám felfestve!
 10. Egy nő telefonált: Pepsi Colára kell repülnöm egy ilyen komputer gépen Azonnal megkérdeztem, hogy csak nem a floridai Pensacolára kell repülnie commuter (helyiérdekű) gépen. Mire ő: Ez teljesen lényegtelen számomra!
 11. Egy nő telefonált, repülőre kért helyfoglalást: Chicagoból szeretnék Hippopotamusba (viziló) repülni, New York állam. Biztos benne, hogy Hippopotamus egy város neve? Igen, és kérem, hogy rögtön sorolja is milyen járatok mennek oda! Keresgélés a gépben jó ideig. Asszonyom, nagyon sajnálom, de az ország összes repterét átnéztem és sehol nem találom Hippopotamus városát. Jaj ne legyen ilyen buta, nézze meg a térképen! Mindenki tudja, hogy van ilyen! Nézelődés New York állam térképén. Megvilágosodás: Asszonyom, csak nem Buffalora (bölény) gondol? Pontosan! Tudtam, hogy valami nagyobb állatról van szó!